STRAFFE!, ANDREW JENNINGS, emne: hobby og sport UDGÅET BIBLIOTEKSBOG I FIN STANDAndrew..

Udgiver: Pia H.
Pris: 100 kr.
Adresse: Træffes bedst på mobilen 2500 Valby
2015-27-08
Udsigt: 7
Løbenummer:89nv4pz5
Når du kontakter os, så fortæl mig, at du se de oplysninger fra datezr.com.
Billeder
Klik på billedet for at forstørre

STRAFFE!, ANDREW JENNINGS, emne: hobby og sport

UDGÅET BIBLIOTEKSBOG I FIN STAND

Andrew Jennings tegner et mørkt billede af FIFA’s top. Faktisk så dystert, at man savner en dybere forklaring på elendighederne.
Allerede omslaget antyder, at der er tale om en publikation med klassiske skandalekvaliteter: ’Bogen, som FIFA forsøgte at stoppe’, udbasunerer bagsiden, mens undertitlen, ’FIFA’s hemmelige verden – Bestikkelse, valgsvindel og sorte billetter’, mere end antyder, hvorfor Andrew Jennings seneste bog, ’Straffe!’ er blevet køligt modtaget i FIFA-hovedkvarteret.

Det elegante understatement har aldrig været stilen hos Andrew Jennings, der til gengæld går efter ’the bad guys’ med en ihærdighed, der har gjort ham til et navn inden for den undersøgende journalistik. ’Straffe!’ er da også frugten af flere års vedholdende researcharbejde i hælene på det internationale fodboldforbunds topledere.

Galleriet omkring Blatter
Det er der kommet en underholdende gyser ud af, der passende kan nydes i pauserne mellem de mange VM-kampe.

I hovedrollen finder vi Sepp Blatter, der som daværende generalsekretær i FIFA udmanøvrerede UEFA-præsident Lennart Johansson ved valget til FIFA-præsident i 1998. Et valg og en valgkamp, der ifølge Jennings var præget af ufine eller direkte ulovlige metoder, herunder brug af FIFA-midler og stemmemanipulation.

En anden hovedfigur er Jack Warner, vicepræsident i FIFA og enerådende præsident for det nordamerikanske fodboldforbund, der i et ellers stærkt felt fremstår som bogens mest anløbne figur. Senest har han udmærket sig ved på tværs af alle regler at have solgt billetter til VM i Tyskland gennem et rejseselskab, han var medejer af. Som trofast støtte til Sepp Blatter slap han med en irettesættelse.
Jennings dokumenterer overbevisende, at sådanne sager langt fra er enestående i FIFA-systemet. Allerede halvfjerdsernes tætte parløb mellem Joao Havelange og den daværende Adidas-boss, Horst Dassler, skabte et FIFA præget af vennetjenester, pengemisbrug og rå magtpolitik.

Og problemerne blevTitel: STRAFFE!
Kategori: hobby og sport
Forfatter: ANDREW JENNINGS